Småtrollen

jag måste skriva lite mer om de älskade småtrollen!
Lo är 3 månader nu och verkar ha ett eldigt temperament (hon kanske blir rödhårig som sin mamma iallafall!)
Hon ler de mest underbara leendena och hon är stark, (hon kan redan rulla över från rygg till mage, det lärde hon sig för ett bra tag sen) men hon har väldiga röstresurser när hon blir arg......Hon vrålade när hon skulle åka hem en dag......rätt i örat på mig.......(hon ville väl inte lämna farmor.....eller nåt!!) Så hon fick hela trumhinnan att vibrera på mig!! Aj! Men annars brukar jag kunna få henne lugn.
S var här en kväll på egen hand med Lo för t skulle på tjejmiddag (men hon hade nog svårt att koppla av tror jag för sms trafiken till  S var tät!!)
Det gick iallafall jättebra den fredagskvällen, vid maten ville Lo förståss inte roa sig på egen hand så hon fick sitta hos farmor. Jag var lite hungrig så jag försökte äta lite iallafall......det gick sådär (för hon är ju stark som sagt)....jag spillde vitlökssås i huvudet på henne....men jag torkade bort det.......men det är värst vad vitlökslukten sätter sig!! Fick ett meddelande på fb dagen därpå från t som undrade varför henne dotter luktade vitlök i håret!! men det tror jag bara var för att retas.......jag tvättade ju Lo så noga!!
Häromveckan var jag barnbarnsvakt åt V och O, jag jobbade till 18 så m tog hand om dem tills jag kom och avlöste henne efter jobbet.Det är så roligt att ha hand om dem och jag fick mig ett gott skratt när jag läste "förhållningsorderna" L skrivit upp åt oss
Speciellt mittpartiet tyckte jag var kul...........och annorlunda!!
: Lås ytterdörren - V rymmer!
Håll badrumsdörren stängd - V badar saker
Lås kylen - V kastar mat
(men........ L hade glömt skriva upp om kattlådan och hundens vattenskålar!!)
Hon borde heta Vilda V,för den tjejen är "företagssam", hon sitter inte där man sätter henne hon inte, men hon är störtskön och stark är hon också (A brukar lite skämtsamt........ och med kärlek kalla henne för rysk kulstöterska!!!) Men sova ville hon inte den här kvällen..........hon ville umgås med mormor istället....... eller nåt..... vilket jag i och för sig tyckte var trevligt, (.........men hennes föräldrar kanske inte höll med om det när de skulle få upp henne morgonen därpå!!) Hon var vaken när L kom hem strax innan 22
För inte ser hon så trött ut precis
ar
Det är ett helt företag att ta hand om 2 barn en kväll..........kul men fullt upp!! Och jag som själv hade 4 barn...........hur fixade jag det???
O är fortfarande morfars pojk, han är smart, rolig och så pratar heeeela tiden och så är han väldigt faschinerad av mitt "gäddhäng" (-48kg sätter sina spår och de största "spåren" är just "gäddhänget"...........varför kallas det egentligen för det??? Det finns väl inget häng på gäddor??? De har ju inte ens armar!!!) När vi satt och tittade på barnprogrammet tillsammans kom han åt mina armar och kände och klämde och sa att jag var så mjuk där och frågade hur det kändes att ha armar som hängde neråt istället för uppåt (jag fick spänna bicepsen lite och visa att  mina armar "gick uppåt" också!!) och så frågade han varför mina armar var så (jag ska berätta det för honom någon dag)Och när han skulle titta på min tatueringen på överarmen snurrade han runt skinnet istället för att titta runt!!
O har ett väldigt "rättvisetänk" just nu, han sa att det var "orättvist"" när jag inte kunde läsa klart boken för honom (en bok om dinosaurier med en himla massa tungvrickarnamn) eftersom V var påväg att tömma kattlådan eller påväg ner för trapporna. Men efter en stund kunde vi lägga V i sin säng medans O och jag läste boken klar. När jag  tog upp V från sängen satt hon och spände händerna och armarna så hårt hon kunde och sa -Stark.
Sen var det läggdags för honom, men när jag skulle gå därifrån sa han sammanbitet -Jag är rädd.
På min fråga vad det var han var rädd för så var det för att vargarna skulle komma.........Han nöjde sig inte med mitt svar att vargar aldrig brukar gå in i hus och när jag sa att han ju hade sin gosehund blängde han på mig och förkastade det genom att säga att -den faktiskt inte är riktig mormor, och han tyckte att de riktiga hundarna n och t som vi hade i huset nog inte skulle kunna skrämma iväg några vargar.........MEN sen kom han på en lösning, vi ringer till S (morbror S är en stor idol och jättestark!!) så kan han komma och strypa vargarna........ och när jag sa att jag hade hans telefonnummer kände O sig trygg och han hann somna när jag kom tillbaka 5min senare (efter att ha räddat katten från V:s kramar)
O har livlig fantasi just nu och han är klippsk. Han och A hade en morfar/barnbarnsdag för ett tag sen, då var de ute och åkte corvette och köpte glass och så köpte A honom en billig kamera. För O tycker om att ta kort och tar roliga kort ur ovanliga vinklar, här följer en kavalkad av bilder O tagit


Klart mormors plockhylla skulle bli förevigad
Och O lärde sig snabbt hur han skulle ställa in blixten och titta på bilderna han tagit!!
Och så kom han på att han kunde ta kort på sig själv.......men de blev visst inte fullt så bra!!
Det får han öva mer på!!
De är allt för härliga mina småtroll och det bästa är att när man har den runt omkring sig så behöver man inte göra något annat, man behöver inte städa eller tvätta just då, man kan helt ägna sig åt dem...........det andra kan man ju göra alla andra dagar!!

Kommentarer
Postat av: Nicolaielina

really good site!!

2012-08-22 @ 11:01:50
URL: http://nicolaielina.blogoom.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0