Panikmåndag!!

Jaa vad annars kan man kalla den här måndagen!!
Dagen började inte såå illa, jag vaknade i lagom tid, tog en runda med hunden, käkade mina frukostmackor och körde in till lasarettet.
Jag skulle dit och hämta vårt drickvaccin, vi ska ju åka utomlands om 8dagar =)
När jag skulle betala.....låg inte plånboken i väskan!! Hmm.......jag letade grundligt men ånej.......ingen plånbok i väskan eller i fickorna!
Jag fick ta betalningen av vaccinet på faktura, så så långt var det ju bra!
Sen började paniken växa.....ingen plånbok i eller utanför bilen.
Jag fick reka gårdagen och insåg då att på IKEA på söndagseftermiddagen använde jag min plånbok senast.....la jag ifrån mig den när jag självscannande?? Var det någon som snodde den där för mig?? La jag av misstag ner den i L:s handväska istället???
Jag ringde till L, nähe hon hade ingen extra plånbok i sin väska eller i barnvagnen, jag ringde till A, han hade heller inte min plånbok.
Ok ok då åkte jag till IKEA......de hade inte öppnat än......typiskt!! Jag tog en promenad på parkeringen
iallafall för säkerhetsskull.
Så jag åkte till A och lånade hans kort, försökte via telefon få kontakt med mina sovande ungar hemma så de kunde leta lite men det var ingen som svarade så det var bara att åka hem en sväng och letade hemma.
Plånboken kanske ramlade ur fickan  i garaget när jag steg ur bilen, eller ramlade ur fickan när jag hämtade fönsterlamporna i förrådet eller när jag la in maten i frysen i uteförrådet dagen innan........men nej...tyvärr ingen plånbok där heller!!
Paniken började växa litegrann.......hmm... fixa nytt körkort (fast där kunde jag ju se en liten fördel....jag skulle få ett körkort utan tjock-Åsas foto )
 
spärra 5 kort......betalkort, kommunkortet,kontokort och bensinkorten....opraktiskt (9 dgr innan semestern då ett av dem var tänkt att användas till reskassan!!)
Jaja..det var bara att sätta sig i bilen igen, köra de 2½milen in till stan och göra ett besök på IKEA. Men där hade ingen plånbok som passade in på min beskrivning lämnats in eller hittats. En ny runda på parkeringen....fruktlöst den här gången också!! Paniken steg ett snäpp till!
En snabbsväng in till Maxi och handla det som behövde handlas (men det är klart......är man stressad så blev det förståss en avstämning på självscanningen......men jag hade för en gång skulle inte handlat så mycket, som jag hittills har gjort när det blivit avstämning, så det gick ändå hyfsat snabbt) 
Så det var bara att åka hem och börja ringa en himla massa samtal.
Jag ringde till IKEA och frågade dem en gång till och lämnade mitt telefonnummer  (bara att hitta telefonnumret till IKEA i Kalmar var ett stort projekt....jag kom bara till en tjatig telefonsvarare som ville att jag skulle säga artikelnummer eller upplyste om öppetider!! Aaurrgg).
Jag ringde till polisen för att kolla om min plånbok blivit inlämnade......men icke!
Jag letade fram telefonnumret till banken och jag flyttade över pengarna som satt på kortkontot till ett annat konto.
Nu var paniken ganska hög måste jag säga!!!
Jaja.....  den magsjuka hunden upplyste mig om att han ville gå ut, så det var väl bara att ta en sväng med honom och sen är det väl dags att börja ringa och spärra kort!! Skit!! J--la skit.....undrar om jag hinner få ett nytt kort innan resan (för både A och mitt kort går till samma konto, så det kanske skulle behöva spärras båda två då!!)
Efter den uppfriskande promenaden och pulsandet i snön var det då dags!! Pust!!
Då ringer telefonen......
Det är receptionisten på soc.kontoret, hon talar om för mig att min plånbok är upphittad  och finns på receptionen vid huvudentrén på sjukhuset!!!!
De i sjukhusreceptionen hade utövat lite detektivarbete, de hade spårat mig genom mitt tjänsteleg!!
Och ringt till kommunväxeln som lokaliserat mig till soc.kontoret, som letade reda på mitt privatnummer och ringde mig!!
Helt fantastiskt underbart!!!
Jag fick telefonnumret till receptionisten på sjukhuset och jag ringer dit och den är där!!
Min plånbok är hittad!!
Jag behöver kanske inte spärra alla kort!!
Jag behöver kanske inte fixa nytt körkort!!....hmm lite synd kanske!!
Även om jag förståss inte visste hur mycket som fanns kvar eller om något saknades!!
Så jag fick åka mina 2½mil in till stan och hämta min plånbok!!
Vad gör väl det att det kostat lite tid och bensinpengar.......det hade kostat ännu mer tid och pengar att lösa allt det andra!!
Världen är inte helt körd.....det finns ärliga människor!!
Plånboken måste ha ramlat ur fickan eller handväskan de 20m jag gick från parkeringsplatsen till infektionskliniken........och jag gick inte samma väg in som jag gick ut (för vägen jag gick dit var  blockerad av människor när jag 10min senare gick tillbaka till parkeringen)
Så ett stort tack till dig vänlige ärlige man som lämnade in min plånbok....... orörd (t.o.m 50-lapparna och 20:gan fanns kvar!!)
Och ett lika stort tack till receptionisterna på sjukhuset, kommunväxeln och soc.kontoret som utförde lite snabbt detektivarbete, så jag inte ens hann spärra och fixa en massa onödigt!!
Men hade de ringt 5min senare så hade jag nog redan hunnit spärra betalkortet iallafall!!
Paniken man känner när man upptäcker att plånboken är borta är ingenting emot lättnaden man känner när man får den orörd tillbaka!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0